пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

ОСНОВНІ ОБОВ'ЯЗКИ КЛАСНОГО КЕРІВНИКА


1.            Класний керівник планує, організовує і проводить виховну та культурно-масову позаурочну роботу з учнями. Сприяє становленню їх як особистостей, створює умови для розви­тку їхніх здібностей, талантів, участі у художній, техніч­ній, фізкультурно-спортивній, трудовій діяльності.
2.            Вивчає індивідуальні особливості, інтереси і нахили учнів, їхнє ставлення до навчання, праці, громадських доручень, організовує і проводить батьківські збори.
3.            Постійно утверджує повагу до принципів загальнолюд­ської моралі: правди, справедливості, патріотизму, добро­ти, стриманості, працелюбства та ін.
4.            Виховує повагу до людей, культурно-національних, духо­вних, історичних Цінностей України, дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Організовує лекції, бесіди, консультації, диспути, екскурсії, походи, зустрічі, пере­гляд телепередач та ін.
5.            Розвиває пізнавальні інтереси учнів, залучає їх в гуртки технічної і художньої творчості, клуби, об'єднання за ін­тересами, спортивні секції. Проводить зустрічі з цікави­ми людьми, учасниками національно-визвольних змагань, співпрацює з церквою.
6.            Дотримується педагогічної етики, поважає гідність учнів, захищає їх від будь-яких форм фізичного або психологічного насильства, запобігає вживанню алкоголю, наркотиків, ін­шим шкідливим звичкам, пропагує здоровий спосіб життя.
7.            Постійно підвищує свій професійний рівень, загальну культуру.
8.            Несе особисту відповідальність за дотримання правил техні­ки безпеки, норм санітарії та гігієни у приміщенні школи.
9.          Щоденно перевіряє відвідування учнями занять.
10.       У випадку запізнень на уроки без поважних причин, по­рушенні встановлених правил статуту школи, знищенні або псуванні шкільного майна класний керівник негайно повідо­мляє про це батьків учня і, за необхідності, директора школи.
11.       Спрямовує роботу і надає допомогу органам учнівського са­моврядування. Контролює організацію самообслуговування у класі. Забезпечує: належне щоденне чергування учнів у класі та чергування класу по школі.
12.       Систематично, відповідно до графіка, затвердженого ди­ректором школи, проводить інформаційно-просвітницькі, виховні та різні позакласні заходи.
13.       Разом із завідувачем шкільною бібліотекою забезпечує всіх учнів підручниками і постійно контролює стан їхнього збе­реження.
14.       Разом із батьками Забезпечує щоденне відвідування занять учнями у шкільній формі встановленого взірця.

Немає коментарів:

Дописати коментар